Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Speciaal voor Vrouwen | In de Yurt | Sounds of Medicine | Cacao | In de energie van Lilith

3 April 2022 @ 16:00 - 19:00

€75

Een ceremonie van Vuurvogel | Alice Kelder, anders dan alle anderen!

In de Yurt | Sounds of Medicine | Cacao | In de energie van Lilith | Semi-private setting |

 

Op een magische plek in het buitengebied van Rijsbergen

We zijn te gast bij Centrum Anour, in de Yurt, waar de houtkachel lekker brandt! Centrum Anour is een magische plek met een hoge vibratie waar de sereniteit je verwelkomt, waar de magie van de krachtcirkel je innerlijke rust en ontspanning geeft. Je ontmoet jezelf in de mooie zachte liefdevolle energie van deze plek op het moment dat je door het hek de tuin in loopt. Instant zal je geraakt worden door het betoverende mooie licht dat hier aanwezig is. Deze mooie magische plek – die ontworpen is en bewoond wordt door Arjan Tax en zijn vriendin en dochtertje – zal op zich al een bijdrage leveren aan jouw proces. De plek en krachtcirkel draagt in liefde en ondersteunt al het mooie werk dat in de ruimtes van Centrum Anour plaatsvindt.
In de tuin bevindt zich de Yurt waar de ceremonie zal plaatsvinden in een semi-private setting (maximaal 7 deelnemers).

 

DE GONG “HET OOG VAN LILITH” zal prominent aanwezig zijn, niet alleen als ze bespeeld wordt, maar haar aanwezigheid op zich is al meer dan voelbaar. Deze Gong van een meter doorsnee is door de maker Storm van der Burgt niet voor niets zo genoemd. Lilith is een krachtige vrouw, diep verbonden met haar bekken. Ze was de eerste vrouw van Adam, maar Adam vond het lastig om een vrouw aan zijn zijde te hebben die gelijkwaardig aan hem was. Dus Lilith vertrok de woestijn in en Adam kreeg Eva, die ondergeschikt aan hem was. Nu is de tijd rijp dat Lilith de woestijn uitkomt en haar klank laat horen om de energie tussen het mannelijke en vrouwelijk te herstellen, terug in balans te brengen. Haar pure vrouwenkracht is zo voelbaar, en nodigt je uit terug in verbinding te gaan met jouw oerkracht, te zakken in je bekken door alle pijn en ellende heen die daar ligt opgeslagen, om van daaruit voluit jouw menszijn te leven. De vorm van het oog doet denken aan de Visca Piscis, die staat voor balans en creatie als resultaat van bewustwording van de mannelijke en vrouwelijke energie. De Visca Piscis is de vorm die ontstaat in de 2 cirkels die elkaar overlappen. Het mannelijke en het vrouwelijk. De Visca Piscis is een perfecte creatie als de cirkels symmetrisch en uitgebalanceerd zijn. Het oog van Lilith is de verbinder, heelt het mannelijke en het vrouwelijke zodat ze vanuit gelijkwaardigheid elkaar kunnen vinden in een deel overlapping. Het oog van de 2 cirkels, waarin het mannelijke en vrouwelijk elkaar kunnen ontmoeten en samensmelten, zonder hun ware aard te verliezen, zonder in te boeten van dat deel waarin ze volledig mogen zijn, waarin ze bedoeld zijn te zijn, waarin hun kracht ligt. Lilith brengt de man in zijn man zijn en de vrouw in haar totale vrouwelijkheid en van daaruit maakt ze de verbinding, het oog, de Visca Piscis, de Mandorla.

 

CEREMONIE MET CACAO UIT PERU. Tijdens deze ceremonie wordt pure Cacao gedronken uit Peru. De cacao opent je hart en brengt je daarmee in verbinding. Het versterkt je focus. Door de cacao kan je een liefdevolle warme energie voelen en tot rust komen in je lichaam. De cacao bevat tryptofaan en geeft je serotine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker voelt, dit werkt nog door na de ceremonie. De cacao brengt je terug naar je gevoel en intuïtie waardoor je in contact komt met je eigen wijsheid. Cacao bevat veel antioxidanten en mineralen zoals zink, ijzer, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft. De antioxidanten geven een boost aan je immuunsysteem. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee mag houden. Eet 2 a 3 uur van tevoren niet en drink geen cafeïne houdende dranken, de cacao wordt dan goed opgenomen door je lichaam. Het drinken van Cacao is niet aan te raden als je ssri medicatie gebruikt (denk aan anti-depressiva of slaapmedicatie). Ook gaat het niet samen met alcohol of drugs. Omdat Cacao wat harstslag verhogend is, is het goed om zelf in te voelen of je wilt deelnemen als je hartklachten hebt.

 

SOUNDS OF MEDICINE Een ceremonie van verbinding, van opschonen, van heel en compleet worden, van voeden, van diep ontspannen, balanceren en openen. Een moment van absolute rust en stilte. Van verstilling.
Welkom in het Wonderland van helende klanken, die haar oorsprong kennen in de doorleefde tradities van oude natuurreligies zoals het Sjamanisme.
De gong “het oog van Lilith” zal samen met drie gewijde framedrums de base zijn in deze ceremonie. De drum zijn sterk verbonden met de Gong. Samen met de ratels, stem, klankschalen, het windorgel, koshi en meer zullen zij de sleutel tot healing zijn. Met ook de stilte. De stilte, die de opening geeft om te verwerken en voelen, om te integreren en verdiepen.

Vuurvogel | Alice Kelder bespeelt deze instrumenten bezield en met passie, zorg en liefde. Ze stemt af op de energie die aanwezig is, waardoor elke sessie een eigen karakter krijgt.
Sounds of Medicine is een bijzonder en transformerend ritueel waarin de kracht van klankhealing en sjamanistische technieken samenkomen. Het gebruik van klank in de geneeskunde heeft een oeroude traditie en het is wetenschappelijk bewezen dat het een zeer helende werking heeft op het emotionele brein. In deze ceremonie wordt er vanuit een Sacred Space gewerkt. Binnen die ruimte ontstaat een helende samenwerking, een krachtig energieveld tussen de instrumenten (medicijnen), het Universum of Bron, de deelnemers en Vuurvogel | Alice Kelder.
Terwijl jij lekker op je matje ligt met je ogen dicht, doen de gong en drums en andere medicijnen hun werk. Ze nemen je mee op reis. Ze trillen daar naartoe waar liefde en aandacht nodig is. De drums trillen zware energie los die als negatieve ballast opgeslagen zit. Dat doen ze heel subtiel, heel liefdevol en zacht. De drums stemmen je af op de hartslag van Moeder Aarde, ons natuurlijk ritme. Dat geeft je een gevoel van diepe ontspanning, van thuiskomen.
Tijdens de ceremonie ontstijg je even je eigen wereld en er ontstaat een verbinding met een intens helend veld. Je zal je gedragen voelen door iets groters, je kan voelen dat er heling en transformatie plaatsvindt, dat je hart opengaat. Je ervaart een doorbraak of een bevrijding en een eenheid met alles wat is.

Deze bijzondere ceremonie in de energie van Lilith wordt gegeven door Vuurvogel – Alice Kelder. Alice is ingewijd in de oeroude tradities van natuurreligies en werkt als Medicine Woman. Vuurvogel | Alice Kelder werkt puur en authentiek, vanuit bron, licht en liefde.

 

PROGRAMMA
Welkom en elkaar ont-moeten in de cirkel van de Yurt
Smudgen en openen van de Sacred Space
Cacao ceremonie
Sounds of Medicine
Afsluiting

 

MEENEMEN

Flesje water. Deken of slaapzak en kussen. Eventueel nog wat extra’s om op te liggen. Er zijn yogamatten aanwezig en wat schapenvachten. Maar je ligt natuurlijk best een tijdje, fijn als je je dan comfortabel en warm voelt.
Op het terrein (buiten de Yurt) is een composttoilet aanwezig.

 

INVESTERING is 75 euro per persoon. Dat is inclusief thee en wat lekkers na afloop. Nadat je bent aangemeld ontvang je een betaalverzoek, als je betaling binnen is, is je aanmelding definitief. De ceremonie duurt 3 uur.

Aan jou wordt gevraagd om minstens 10 minuten van te voren in stilte al aanwezig te zijn, zodat je tijd hebt om te landen en je te installeren. Als de sessie begonnen is, kan je niet meer instromen, dat verstoort het proces.

AANMELDEN voor dit evenement bij voorkeur via whatsapp 06-23388761 onder vermelding van je naam en mailadres (eventueel aanmelden via info@vuurvogel.eu, maar dan ook graag je mobiele nummer vermelden) Hierna ontvang je een betalingsverzoek voor de vooruitbetaling van 75 euro. Zodra de betaling binnen is, is je aanmelding definitief.

 

LOCATIE
Centrum Anour | Arjan Tax’ Creator of magical places | www.centrumanour.nl
Oekelseheidestraat 5, Rijsbergen
(door de poort, pad volgen de tuin in, links bevindt zich de Yurt)
Arjan gebruikt een deel van de opbrengst voor het realiseren van krachtcirkels in de wereld, om de trilling van moeder aarde te verhogen.

 

Een warm liefdevol welkom.
Heb je behoefte aan meer informatie check de website van Vuurvogel www.vuurvogel.eu of neem contact op met Vuurvogel | Alice Kelder

 

Organizer

Alice Kelder
Phone:
0623388761
Email:
info@vuurvogel.eu
View Organizer Website

Venue

Centrum Anour
Oekelseheidestraat 5
Rijsbergen, 4891PH Nederland
+ Google Map