Wie zijn wij

Centrum Anour is opgericht door Arjan Tax en Kirsten van Doorn. Wij wonen op het terrein en stellen ons thuis open om met de wereld te delen.

Wij stellen ons hieronder kort voor:

Arjan Tax: Ik begon al met creëren van tuinen op jonge leeftijd en kreeg al snel in de gaten dat alles bestaat uit energie trillingen, wat ik ben gaan toepassen in mijn tuinontwerpen.

Als kind zijnde was ik al gefascineerd door spiritualiteit en begon al op jonge leeftijd met wichelroede lopen. Ik droomde ervan om met mijn bewustzijn de wereld mooier te maken en merkte al snel op hoe de energieën op plekken en ruimtes waren; of ze prettig of niet prettig werden ervaren. Je kent het misschien wel: je loopt in het bos en je komt op een plek waar een hele fijne sfeer hangt en je voelt de rust en sereniteit van die plek of je komt op een plek die helemaal niet prettig aanvoelt, waar je onrustig wordt, je niet thuis voelt en zo snel mogelijk weg wil. De eerst plek heeft een positieve fijne energie waar in je graag wil verblijven, er hangt als het ware een bepaalde magie.

In al die jaren dat ik mijn bewuste pad heeft bewandeld, ben ik erachter gekomen hoe ik met energie kan werken. Hoe ik negatieve plekken kan veranderen naar positieve plekken. Je kan het zien als muziek: sommige klanken maken je onrustig of sommige klanken geven je rust en maken je vrolijk. Door de juiste balans te creëren, maak ik van gewone plekken magische plekken. Onder deze magische plekken vallen onder andere krachtcirkels. Krachtcirkels kunnen worden omschreven als oude heilige plekken waar mensen vroeger en nog steeds tot bezinning komen. Met de kennis van nu en toen creëer ik nieuwe krachtplekken met een sfeer die leeft en in balans is met zijn leefomgeving. Ooit zei een stedenbouwkundige dat zijn creaties pas tot leven komen als het kerkhof vol is. Wat hij hiermee bedoelde was dat een stad in de loop der jaren zijn ziel zal krijgen door de gebeurtenissen en de geschiedenis die deze gebeurtenissen met zich mee brengen. Door de energie van een leefomgeving in evenwicht te brengen, leg je ziel van de ruimte bloot. Hierdoor leeft de ruimte vanaf het begin en dat is wat ik beschouw als een magische plek. Je kan meer informatie vinden over mij en mijn werk op mijn website.

Kirsten van Doorn: Tijdens mijn opgroeien ben ik altijd omschreven als een vrolijk kindje, maar hield ik me op de achtergrond. Ik heb altijd gemerkt dat ik erg oplettend was naar mijn omgeving en dat ik me aanpaste naar ieder met wie ik omging. Dit ging mij erg gemakkelijk af, want ik kon ook makkelijk een verbinding leggen met mensen. Eind 2019 ben ik mijn spiritueel pad gaan bewandelen wat begon een burn-out. Ik was niet meer gelukkig in mijn werk, ondanks de juiste dieren, de juiste mensen om mij heen en hele schappelijke arbeidsvoorwaarden. Ik kon de onrust in mij niet meer negeren en zo begon ik met groepsmeditatie. Zo leerde ik Arjan kennen en sindsdien ben ik in een rollercoaster gestapt. Met elke stap die ik zet, groeit mijn bewustwording, maar het is een proces van vallen en opstaan.

Op deze reis ben ik zwanger geworden van mijn eerste kindje en dankzij de zwangerschap ben ik bewust geworden van mijn hooggevoeligheid en verbogen trauma’s uit mijn baby- en kindertijd. Ik heb deze periode gebruikt om veel aan mezelf te werken door de trauma’s te verwerken en te helen en oprecht mijzelf opnieuw te leren kennen. Na aan het moederschap te zijn gewend, is het nu tijd om naar buiten te treden en op mijn manier deze wereld te verlichten. Hoe ik daar invulling aan ga geven, is voor mij nog onduidelijk en dat wil ik graag laten ontstaan. Op dit moment voelt het tijd om deze mooie plek te mogen gaan delen met anderen.

Ik voel een sterke behoefte aan vrouwelijke energie. Vanuit mezelf, maar ook van het collectief van vrouwen. Onder invloed van eeuwenoude patronen, overtuigingen en tradities heeft het vrouwencollectief geleden en nu is het tijd om deze wonden te helen. Het samenkomen van vrouwen is een van de meest krachtige energieën hierop Aarde. Door deze verbinding te creëren, kunnen vele wonden en trauma’s worden gezien, gevoeld en geheeld. Ik voel me vereerd dat ik dit mag faciliteren op deze plek.

Onlangs heb ik het verlangen ontdekt om bij te dragen aan het moederschap en gezinsleven. Dit kwam bij mij binnen als een pakket ter ondersteuning van het gezinsleven met hulp van Moeder Natuur. Klik hier om meer te lezen.