Het ontstaan van Iley

In maart van 2021 ben ik voor het eerst moeder geworden en bevallen van een mooie dochter. Vanaf het moment dat je weet dat je in verwachting bent, komt er veel op je af als aanstaande ouders. Hoe goed je je ook voorbereid op de komst van je baby, het is altijd afwachten en zien hoe de ouders en de baby de eerste dagen, weken en maanden doorkomen en ervaren. Ik had meerdere boeken gelezen over de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode en toch voelde ik me compleet onvoorbereid. Ik kon dat tot een bepaald niveau accepteren, omdat ik me bewust was van het feit dat ouderschap zich gaandeweg gaat vormen en dat je je kan laten leiden door je gevoel en/of moederinstinct.

Waar ik het meeste tegen aanliep, waren mijn eigen gedachtes; doe ik het wel goed, mis ik iets, zie ik iets over het hoofd? Deze vragen werden vooral getriggerd doordat mijn dochter leed aan (verborgen) reflux. Reflux is het terugstromen van de maaginhoud in de slokdarm, oftewel spugen. Deze conditie wordt verborgen genoemd als bij maaginhoud naar boven komt, maar niet wordt uitgespuugd. Deze conditie komt veel voor bij baby’s en kan meerdere oorzaken hebben. Ik geloof dat de reflux van mijn dochter grotendeels werd veroorzaakt door de spanning die zij oppikte vanuit de omgeving, waaronder die van mezelf en haar vader. Haar darmpjes waren fysiek niet in staat om te ontspannen, waardoor de voeding alleen maar omhoog kon gaan.

Nadat in een gesprek met een familievriend de reflux ter sprake kwam, werd ik pas bewust van hoe diep verbinding is tussen ouders en hun kind(eren) en hoe sterk dit van invloed is op emotioneel, geestelijk, lichamelijk en spiritueel niveau van zowel de ouders als de baby. Een baby gaat een emotionele, geestelijke en spirituele relatie aan met zijn ouders en vormt hiermee een eenheid. Is één van beide of beide ouders gespannen, voelt de baby zich gespannen. Is één van beide of beide ouders ontspannen, voelt de baby zich ontspannen. De baby is een spiegel van de energie die in zijn omgeving aanwezig is. Desondanks mijn eigen binnenwereld van twijfel, onrust, spanning en de reflux, kregen wij als ouders vele complimenten over hoe rustig onze dochter was in haar uitstraling, haar omgang en gedrag. Dit had onder andere te maken met alle hulpmiddelen die wij (on)bewust hadden gebruikt in onze eigen leefomgeving rondom het huis en in de tuin.

Deze hulpmiddelen hebben en dragen nog steeds bij aan de rustige en ontspannen omgeving waarin wij onze dochter opvoeden. Ik voelde sterk de behoefte om jonge ouders en hun kind(eren) te ondersteunen in het proces van ouderschap. Deze hulpmiddelen zijn geïnspireerd door Moeder natuur. Ik geloof dat zij alle wijsheden en tools bevat om op een gebalanceerde en ontspannen manier kinderen op te voeden, voor zowel de ouders als de kinderen. Ik hoop oprecht dat ik met dit pakket een verschil kan betekenen voor jonge gezinnen. Over het natuurlijke geboortepakket kan je hier meer lezen.

De naam van het bedrijf is mijn spirituele naam en is lang geleden tot mij gekomen. Ik wil vanuit deze energie een bijdrage leveren aan de wereld en koos daarom voor deze naam.

Voor eventuele vragen, opmerkingen of klachten, kan je contact met mij opnemen via 0625165487 of een mail te sturen naar info@centrumanour.n

KvKnummer 85279536